Rentakub.com

Casa de vacanta -privata sau in regim de sharing? October 1, 2020

– Analiză comparativă –

 

 

Casă de vacanță. Deci, casă. Ca să ce? Ca să te relaxezi, ca să te simți bine, ca să fie vacanță. 

Au apărut unele concepte noi pe piața imobiliară/turistică, printre care și cel de „în regim de sharing sau time-sharing”. O primă impresie la nivel literal este una pozitivă. E bine să împarți, să dai din ce-i al tău, să oferi, să dăruiești. La o analiză mai atentă care depășește nivelul unei percepții ad litteram, ne dăm seama că nu e același lucru atunci când e vorba de case de vacanță. De fapt, de niciun fel de casă. 

Ca să definim corect o casă de vacanță, trebuie să stabilim ce înseamnă pentru fiecare dintre noi ideea de vacanță. Pentru noi, cei de la Rentakub, vacanța este perioada din an în care nu ne gândim la muncă, la bani, la afaceri, la întâlniri, la birou, telefoane, fax-uri, e-mail-uri, termene limită și altele din aceeași categorie. E perioada în care împărțim (sharing, care va să zică) clipele frumoase de liniște cu cei apropiați: familie, prieteni. Nici singurătatea nu e străină de conceptul de vacanță. Dacă la asta se referă sharing-ul, atunci da, o casă în regim de sharing este ceva ideal. 

Mă tem însă că acest concept se referă la altceva. Pe scurt, ca să nu lungim vorba, Este vorba de achiziționarea unui imobil (casă, apartament, casă de vacanță, etc.), la un preț mult mai mic decât ar costa ea în mod normal (aici bine înțeles că ciulim cu toții urechile: cum? vreau și eu, dacă e așa ieftin...), dar pe care nu îl/o poți folosi decât atenție, în cele mai des întâlnite cazuri, timp de o săptămână în fiecare an!! Sau mai mult, în funcție de câți proprietari au cotizat și care împărțiți același spațiu, vine unul – pleacă altul... 

Pentru aceasta plătești oricum câteva mii de euro. Din sursele consultate am aflat despre mai multe asemenea produse care variază (în funcție de amplasament, dotări, suprafețe) între șase mii și douăzeci de mii de euro. Dacă e să mă întrebați pe mine (știu, nu mă întreabă nimeni și bune face) e că mai bine țin banii aștia în buzunar sau în cont și când vine vacanța iau din ei și plătesc casa de vacanță acolo unde vreau eu. Ca dacă mergi în fiecare an în aceeași casă, va deveni si vacanța o rutină ca și serviciul, iar casa de vacanță un birou sezonier. 

Ca să fim bine înțeleși. Face fiecare ce vrea cu banii și cu timpul lui, și mai ales cu vacanța lui. Da’ io unu’ aș merge în fiecare vacanță în alt kub

 

 

  

 

Află primul noutățile Rentakub! Abonează-te la newsletter!
PROCESĂM