Rentakub.com

Râșnov-cazare in case de vacanta si cabane! January 31, 2021

Hai la Râșnov!  

O invitație de a descoperi un loc frumos, plin de istorie, departe de lumea dezlănțuită dar atât de aproape de cele mai faimoase obiective turistice din țară.

De oriunde ai veni, o veche cetate te urmărește de departe, de pe creasta sa de munte. Nici acum Cetății Râșnov nu-i scapă nimic din ce mișcă în acest colț din Țara Bârsei. Și nu e mare lucru. Acest străjer destoinic își face bine treaba de aproape 800 de ani. Mai exact, din 1335, de la prima sa atestare documentară. Se știe: dacii au fost primii care au avut fortificații aici și romanii i-au urmat.

La răscrucea drumurilor vechi

 Amplasată strategic pe drumul comercial dintre Transilvania și Țara Românească, cetatea Râșnov a rezistat multor asedii. O singură dată, în anul 1612, apărătorii ei, țăranii din Râșnov și împrejurimi, au deschis porțile cetății, din cauza lipsei de apă. După acel moment, au săpat în stâncă o fântână adâncă de peste 150 m. O poți vedea plimbându-te pe ulițele pietruite dintre zidurile bătute de vânt ale cetății. Poți asculta vântul și legendele locului de la un ghid local. Zidurile vechi și groase apărau odinioară nu doar comunitatea din Rosenau (Valea Trandafirilor în germană) ci și tot avutul acesteia. Închipuie-ți ce mai vuiet, ce mai grabă, ce zarvă se iscau când se iveau năvălitorii și toți se grăbeau să se adăpostească aici! 

Veneau sus cu cățel și purcel, cu grâne și tot felul de provizii. Căci da, cetatea asta a fost construită, apărată și folosită de țărani. Își adăposteau vitele aici, înghesuindu-le în Ogradă, la adăpostul zidurilor de netrecut. Apoi închideau porțile și luptau cu atacatorii pentru viața și avutul lor! Clipe dramatice din vremuri demult apuse...

Cabana Vânătorilor

Noi suntem mult mai favorizați. Scrutând zările liniștiți, putem admira pe îndelete frumusețea răpitoare a zonei! Cerul pare mai aproape, natura e sălbatică, aerul de munte energizează. În acest cadru natural de excepție, sigur că ideea să-ți faci rezervare la o casă de vacanță deosebită e bună. Îți recomandăm o cabană cu nume sugestiv, Cabana Vânătorilor. Ascunsă pe drumuri accesibile de munte, Cabana Vânătorului e ca un colț de rai. Aici vei găsi liniște, aer tare, curat și ozonat și relaxare fix atât vrei să ai. Amplasată strategic pe Valea Glăjariei și păzită de masivii Bucegi și Piatra Craiului, Cabana Vânătorilor este un refugiu pentru tine și prietenii tăi. Această ofertă de cazare la munte departe de ochii lumii este ideală pentru grupurile un pic mai numeroase. Facilitățile sunt apreciate de toți, la fel și intimitatea oferită și grădina amplă. Vei observa că aerul e mai tare, liniștea mai adâncă, stelele și cerul sunt cumva mai aproape aici! Îți vei da seama că decizia de a rezerva această casă de vacanță e fost cea mai bună. Și vei reveni, desigur!

Aventuri pe tărâmul dinozaurilor 

Cetatea Țărănească Râșnov, cea care a devenit o atracție turistică de top din România nu este singurul motiv pentru a vizita burgul. Cu siguranță, cei mici vor aprecia intens Dino Parc, tărâmul aventurilor și distracției din vecinătatea cetății Râșnov. Cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei, Dino atrage cu traseul de 100 de dinozauri, toți prietenoși, în mărime naturală. Locurile de joacă pentru copii, căsuțele cocoțate în arbori, un cinematograf 9D și unul 360°, traseele de aventură fac deliciul micilor vizitatori. Nu departe, Peștera Valea Cetății ține să-și dezvăluie secretele, prea mult timp ținute ascunse în adâncuri. Pentru această zonă de o frumusețe răpitoare poți face rapid rezervare la o casă de vacanță sau la o cabană autentică de munte, cu un singur click. 

Coroana orașelor

La o aruncătură de băț de Râșnov sunt alte atracții de neratat. Primul pe listă e Brașov, probabil cel mai frumos oraș din România. Aici, mergi agale prin centrul istoric, privind la casele pastelate, cu “ochi” galeși care privesc de pe acoperișuri. Nu ocoli Biserica Neagră și traseul “de sub ziduri”, păzit și acum de puternicele bastioane ale breslelor. Poți face chiar și o drumeție până sus, la Tâmpa, nu sunt multe orașe din țară în care poți testa asta. Sus, Brașovul ți se va întinde la picioare, chiar dacă ai luat telecabina. Foarte aproape de Râșnov, legendarul castel Bran încă atrage toate privirile și stârnește imaginația. Trebuie să-i treci pragul, să te plimbi prin camerele princiare, să scrutezi zările, să-i asculți povestea... Nu costă nimic să-ți imaginezi cum ar fi să alegi cazarea la o casă de vacanță dedicată celor cu sânge albastru! Oare cum ar fi?

Un colț de rai 

Ai ajuns aici la poalele munților și poți să crezi că ai poposit în paradis! Te afli într-un loc cum altul nu-i, peisajele sunt impresionante! Apărate de munți și desfășurate pe dealuri și văi, satele Bran, Șimon, Predeluț, și mai ales Peștera și Măgura, te farmecă cu frumusețea dumnezeiască a peisajelor. Iar liniștea adâncă de aici nu are egal. Pentru a te bucura pe îndelete, o poți lua la pas pe potecile Parcului Național Piatra Craiului, sunt peste 30 de trasee marcate. Poți merge cu bicicleta, vizita peșteri, chei și cascade. Sau plimbă-te pur și simplu pe ulițele pietruite ale satelor, minunându-te de pitorescul peisajelor. Rezervă la o pensiune de munte sau o casă tradițională transformată, simte-te ca acasă. Poți alege unul dintre cele trei KUB-uri din Bran Sohodol. Acest mini complex de 3 kuburi UP , cel mai mare model din gama rentakub, sunt amplasate genial. De pe coama unui deal, fiecare KUB oferă priveliști mirifice asupra Bucegilor și masivului Piatra Craiului. Voia bună și distracția vin la pachet cu fiecare grup de oaspeți. Te vei întoarce, în orice anotimp!

Atracții și experiențe de neratat

Oferta de drumeţii, excursii cu bicicleta în Munţii Bucegi şi Piatra Craiului este greu de epuizat. Indiferent de anotimp, cazarea la pensiunea de munte potrivită îți asigură un program complet. Nu lipsesc plimbările cu căruţa sau sania trasă de cai (iarna), degustările de mâncăruri tradiţionale, gemuri şi brânzeturi de casă, participarea diferite ateliere de meșteșuguri specifice zonei. Domeniul schiabil Zănoaga, la doi km de Castelul Bran, e o atracție hibernală de top a zonei. Recomandate schiorilor de nivel mediu sau începătorilor, două dintre cele trei pârtii de aici au instalație nocturnă. 

Sper că te-am convins că merită să vizitezi Râșnov și împrejurimile sale. Un loc accesibil, mai puțin aglomerat. cu multe opțiuni de cazare la pensiuni de munte sau case de vacanță pentru toate bugetele.  

La rentakub suntem bucuroși de oaspeți, te așteptăm cu drag să ne treci pragul! 

Află primul noutățile Rentakub! Abonează-te la newsletter!
PROCESĂM