Rentakub.com

Atracții turistice și oferte de cazare la case de vacanță din Munții Apuseni June 9, 2021

Un tărâm ca o filă de poveste cu un final care nu poate fi decât fericit poartă numele Munții Apuseni. Zona, de o frumusețe ireală, cu dealuri și vârfuri mai line, păduri de fag și conifere, este una a istoriei vechi în care se scrie istoria noastră, mai devreme de cea a dacilor. 

Munții Apuseni reprezintă o stea a turismului din România care își trimite razele și peste hotare, acolo unde tot mai multe publicații străine îi remarcă frumusețea și unicitatea. 

O destinație de vacanță în natură

Flora, fauna și ofertele avantajoase de cazare la case de vacanță, cabane și bungalouri completează lista motivelor pentru care Munții Apuseni reprezintă o destinație de neratat. Acum e momentul reîntoarcerii la natură, pandemia ne-a deschis ochii asupra frumuseții și binefacerilor ei. 

Iar noi, cei de la rentakub.com, consecvenți obiectivului nostru de a face un altfel de turism decât cel de masă, vrem să vă inspirăm cu acest articol dedicat frumuseții Munților Apuseni. 

Iată selecția noastră de atracții turistice de neratat și de oferte de închiriere integrală de case de vacanță, cabane și bungalouri din Munții Apuseni. Lista este însă deschisă, sunt atât de multe de văzut și făcut!

-Peștera Urșilor 

Peștera din Urșilor din Chișcău (jud. Bihor) a ieșit la lumină în 1975, după o dinamitare în cariera de marmură din localitate. În aceste galerii întunecate trăiau odată urșii de cavernă, fosilele lor fiind datate la 100.000 ani. Dar urșii de cavernă au dispărut acum aprox. 15.000 de ani și nu sunt singurii. În peșteră au fost găsite fosile de capre neagre, lei şi hiene de peşteră. Se pot vizita trei galerii, Galeria Științiică fiind rezervată speologilor. Impresionante sunt și stalactitele şi stalagmitele, mai ales cele botezate sugestiv datorită formelor sale: Palatul Fermecat, Căsuţa Piticilor, Mastodontul, Lacul cu Nuferi, Sfatul Bătrânilor, etc. 

Un loc unic în lume, o lume a tenebrelor căreia poți să-i ridici puțin vălul… Este cel mai vizitat obiectiv din Parcul Național Munții Apuseni și pe bună dreptate!

-Stâna de Vale 

Stațiunea bihoreană aflată la peste 1.100 m altitudine e privilegiată de amplasarea sa în creierul Apusenilor. Renumită în primul rând pentru apele oligominerale și feruginoase și ionizarea crescută a aerului, Stâna de Vale este una dintre cele mai vechi stațiuni montane din țară. Are tradiție și în schi, fiind privilegiată de sezonul hibernal mai lung și căderile abundente de zăpadă. Atmosfera și numeroasele trasee pentru amatorii de drumeţie fac din Stâna de Vale o destinație pentru orice anotimp. O evadare binemeritată într-un spațiu atât de frumos! 

-Peștera si Ghețarul Scărișoara 

Peștera Ghețarului Scărișoara (Garda, județul Alba) este prima peșteră declarată monument al naturii din țară, în 1938. Adăpostește cel mai mare bloc de gheață subteran din lume, la care turiștii ajung după ce coboară, treaptă cu treaptă, o diferență de nivel de 48 m. Temperatura în interiorul peșterii poate să scadă sub 0 °C și în lunile de vară. Peștera are o singură încăpere, absolut deosebită, în mijlocul căreia se află blocul de gheață de peste 4.000 de ani vechime. Impresionant loc!

-Zona Padiș 

Un adevărat platou carstic, aproape plan, Șesul Padiș este unic, încântându-ți ochii cu numeroasele sale doline în care se ivește cerul, oglindindu-se în lacuri.  Apele din precipitații se drenează subteran, penrru a ieși apoi prin Izbucul Ponor sau în Valea Boga. Peștera Padiș se află în partea nordică a șesului. Valea Trânghiești și Valea Gârjoaba fragmentează șesul și, între acestea, găsim platoul pe care se află Cabana Padiș. Zona este dominată de Vf. Biserica Moțului (1.458 m), un punct panoramic deosebit! Rămânem în Zona Padiș, e mai mult decât ofertantă!

-Cetățile Ponorului, Cheile Galbenei

Situată pe raza comunei Pietroasa, Zona Padiș are în componență multe din obieectivele turistice care fac Apusenii celebri: Cetățile Ponorului, Cheile Someșului Cald - Poiana Vărășoaia, Cheile Galbenei - Poiana Florilor. Foarte multe trasee turistice pe care pasionații de drumeții nu ar trebui să le rateze străbat zona. 

Fă-ți rezervare la o casă de vacanță, vilă sau bungalou de închiriat integral și încheie zilele de colindat prin superbitatea aceasta de zonă în cel mai potrivit mod cu putință. 

-Peştera Gheţarul de la Vârtop 

Peștera adăpostește un bloc de gheață de 1.600 mc. dar mai are ceva unic în plus. Peștera e la aprox. 1.170 m altitudine, în apropierea cătunului Casa de Piatră din comuna Arieşeni, jud. Alba. Are lungimea de aprox. 340 m și poate fi vizitată doar echipat cu bocanci și cu sursă de iluminat pe baterii. Accesul nu e chiar comod pentru oricine. Astfel, mergi pe o potecă semnalizată din Casa de Piatră. La Casa de Piatră ajungi din centrul Gârda de Sus, pe un traseu de 12 km. 

Peștera și gheţarul de la Vârtop merită vizitate nu doar pentru că sunt celebre pentru că aici s-au descoperit urme ale omului de Neanderthal, datate acum 62.000 de ani. Sunt cele mai vechi urme ale omului de Neanderthal din România și poate chiar și din Europa. Nu e puțin lucru!

-Cascada Răchiţele

Este denumită inspirat și „Vălul Miresei”, de la căderea albă, diafană, de apă de la peste 30 de metri. O mireasă ar fi căzut de pe stâncile abrupte din zonă, iar voalul ei a rămas agăţat pe stânci, spune legenda. Nuntaşii s-au oprit şi au început să plângă, astfel formându-se cascada. Prea trist pentru un loc atât de frumos, legenda nu poate fi adevărată! Amplasată la poalele Masivului Vlădeasa, Răchițele e accesibilă din orașul Huedin. Must see!

-Cazarea la case de vacanță închiriate integral

E momentul să experimentezi adevărata ospitalitate la „Cabana Transilvanica”. Amplasată în Valea Ierii, „Cabana Transilvanica” e în inima unei arii naturale protejate Natura 2000. Poți petrece zile liniștite de vacanță pe aceste meleaguri unice, urca și coborî pe potecile ce brăzduiesc dealul ce păzește Valea Ierii. Această minunată cabană are trei dormitoare și poate găzdui confortabil și opt oaspeți. Rezervarea la această cabană de munte oferă garanția ospitalității, atmosferei prietenoase și a peisajelor rupte din cele mai frumoase povești de călătorie. Confortul și facilitățile secolului XXI sunt incluse în preț. La râvnitul ciubăr poți uita rapid de viteza internetului. 

Nu e deloc greu să te rupi de lume în acest superb decor transilvănean de excepție!

-Peștera Meziad 

Considerată mult timp cea mai lungă peșteră din țară (4.750 m), Meziad este foarte spectaculoasă ca arhitectură și datorită coloniilor sale de lilieci. Dimensiunile impresionante ale portalului (16 m înălţime şi 10 m lăţime), precum şi interiorul îți captează atenţia. Aflată la 397 m o altitudine, Meziad e unică prin cele două nivele de carstificare. În zona Podului Natural, unde cele două nivele se suprapun, înălţimea totală a cupolei atinge 35 m. A fost locuită de Homo sapiens şi de animale ca ursul de cavernă, dar acum e preferata liliecilor pentru hibernare.

Cum Peștera Vântului, cea mai lungă din țară. nu se poate vizita, alege Meziaș. 

-Casa Memorială Avram Iancu din Incești

“Crăișorul Munților” s-a născut în Apuseni, intr-o familie de țărani ceva mai înstăriți din județul Alba. Avram Iancu (1824-1872), figură legendară și lider al Revoluției din 1848 în Transilvania, s-a născut chiar în această căsuță. Tipic moțească, din bârne de brad, cu acoperișul țuguiat și ferestre mici, casa are peste 220 de ani și a fost lăsată de Avram Iancu, prin testament, în 1850, “în folosul națiunii române”. O incursiune în istoria mai puțin promovată a țării nu strică nimănui, mic sau mare.

-Cheile Râmeţului 

Fac parte dintr-o rezervaţie naturală cu o suprafaţă de 150 hectare. Datorită reliefului, pitoreștile chei se pot parcurge ușor, dar cu grijă, urmând cursul apei. Prima porţiune e mai lejeră pentru mersul pe jos, dar are o serie de tentații pentru experimentați. Vorbim de bride şi cabluri de oţel, traseu accesibil până la celebrul “Portal al Cheilor“ şi la porțiunea “la Cuptor“. Pentru pasionați de aventuri, există tot felul de alte provocări, precum cabluri suspendate pentru taversare pe firul apei.

-Cazarea la casele de vacanță Complexul Relax and Smile 

Rezervarea la casa de vacanță Complexul Relax and Smile Râmeț e cu atît mai potrivită dacă vrei să te “ascunzi” în natura pură și să vitezi și obiective deosebite. Alba Iulia, cu cetatea ei medievală și celebra Salină Turda sunt aproape, dar nu sunt singurele atracții. Smile and Relax e ridicat pe Valea Geoagiului, la aprox. doi km de Mănăstirea Râmeț, în apropiere de Cheile Râmețului. Compexul cu vile de închiriat integral e amplasat într-o zonă liniștită și e nou-nouț: e inaugurat în 2021. Oferă diverse opțiuni de cazare cu toate facilitățile și confortul incluse. 

-Lacul Tarniţa

Alimentat de râul Someşul Cald, Lacul Tarnița are 215 ha suprafață şi aprox. opt km o lungime. Este una dintre cele mai iubite zone de agrement din judeţul Cluj, un adevărat paradis pentru pescari și pasionați de schi nautic. Aici în Apuseni, poți beneficia de oferte de cazare la case de vacanță, cabane și bungalouri la cele mai accesibile prețuri. Doar să faci rezervare la o casă de vacanță, cabană sau pensiune din selecția rentakub.com și ai maxim de confort, intimitate și siguranță. 

Să revii la noi, mulțumit fiind, este cea mai mare dorință a noastră.

Să nu uiți niciodată să iei voia bună “în bagaje” și dacă îi ai pe cei dragi alături, vă veți întoarce cu amintiri de neuitat! 

Noi suntem-24 ore din 24 ore și șapte zile din șapte-bucuroși de oaspeți. Gata bagajele?!

Află primul noutățile Rentakub! Abonează-te la newsletter!
PROCESĂM