Rentakub.com

E-turismul sau nu e turismul? October 3, 2020

E-turismul sau nu e turismul?

 

După treizeci și cinci de ani de internet și aproape douăzeci de ani de transformări constante și rapide în mai toate domeniile datorită și din cauza internetului, încercăm o scurtă și lipsită de pretenții analiză a influențelor www-ului în viața turiștilor și a profesioniștilor din domeniu.

Încă de acum mai bine de cincisprezece ani specialiștii Organizației Mondiale a Turismului ajunseseră la concluzia că tehnologia comunicațiilor reprezentată de internet a avut cel mai mare impact din istoria turismului, alături de televiziune (care, până la urmă, tot o tehnologie de comunicare este). 

Deși suntem informați că „e”-urile nu ar fi chiar indicate în domeniul alimentar, în turism se pare că ingrediente precum e-informarea, e-rezervarea, e-payment-ul, la un loc „e-turismul” fac deliciul consumatorilor. 

Această dezvoltare a comunicării, care a devenit facilă, rapidă și eficientă, a schimbat și obiceiurile în turism într-o manieră, se pare, ireversibilă. Astăzi găsim la e-rezervare case de vacanță, căsuțe de vacanță, bungalow-uri, nu doar lanțuri hoteliere. 

În afară de sfaturile primite de la prieteni, rude, colegi sau vecini, decizia finală prin care alegem casa de vacanță pentru vara viitoare o luăm după ce îl întrebăm pe domnul Google. 

Nu e greu de înțeles de ce a reușit această rețea de informații să influențeze în această manieră turismul. Viteză, adică economie de timp, și confort. Așezat comod în fotoliu, omul modern vede exact cum va arăta căsuța de vacanță sau bungalow-ul în care își va petrece următoarea vacanță. 

Și ne punem întrebarea: este acesta turism? Da. E-turism...

Vacanță plăcută!

Află primul noutățile Rentakub! Abonează-te la newsletter!
PROCESĂM