Rentakub.com

Trei destinații extraordinare de vizitat în această iarnă December 12, 2020

Trei destinații extraordinare de vizitat în această iarnă

Iată o selecție de trei destinații extraordinare de vizitat în această iarnă, atât de diferită din multe puncte de vedere. Nu-i așa că acum vă bucurați mai mult de fiecare clipă petrecută cu cei dragi? Că aveți planuri de vacanță. dar nu la clasicele hoteluri sau pensiuni ci în locuri cu adevărat deosebite, ieșite din comun? Cum ar fi să vă retrageți undeva, în mijlocul naturii și să fiți, măcar pentru o vreme, departe de tumultul perioadei agasante care se tot prelungește?  Iată câteva propuneri de destinații unde vă puteți bucura, mai retrași și în siguranță, de relaxare și voie bună în familie. Reveniți acasă cu bateriile încărcate, zâmbetul pe buze și amintiri pentru o viață.

Alternativa viitorului la turismul de masă

Nu vă propunem cazări convenționale, la hoteluri all inclusive situate în mijlocul unei stațiuni aglomerate. S-a dus vremea turismului de masă, a cozilor la obiectivele turistice din destinațiilor mult prea aglomerate! A venit momentul să redescoperim lucrurile simple dar sănătoase și confortabile care ne întorc la natură, la puritatea și simplitatea ei. Este vremea să redescoperim România, mereu surprinzătoare și tocmai de aceea inovatoare.

Cum sună invitația de a vă face rezervare la o casă de vacanță în pădure? Aveți de unde alege, sunt tot mai multe astfel de oferte de rezervări de căsuțe de vacanță. Aici puteți uita, măcar pentru o vreme, de grijile cotidiene și de problemele sanitare devenite perene. 

La Kuburi din Slănic Moldova

Primele care ne-au făcut cu ochiul sunt casele de vacanță La Kuburi din Slănic Moldova. Ascunse undeva, îndeajuns de bine, în inima naturii, umbrite de brazi și fagi, cele șase case de vacanță te cuceresc instantaneu. Nu doar că sunt pitorești și au darul să te facă să te simți ca în povești dar au și ceva însușiri…magice. Dacă vreți, vă pot face să vă simțiți ca acasă, dacă nu cumva alegeți să fiți personaje dintr-o filă de poveste. Fiecare căsuță Kub este gândită să-și primească oaspeții ca o proprietate de sine stătătoare. Pe lângă Kubul propriu zis, aici aveți la dispoziție un foișor, un grătar si un spațiu verde generos. Fiecare casă de vacanță Kub este utilată complet, așa că dacă aveți poftă de o masă în familie, puteți să vă bucurați cu toții de ea. În această căsuță din pădure pe care o puteți rezerva cu un singur click este loc pentru cei dragi ție și o mare doză de voie bună și veselie! Puteți face rezervare la oricare din aceste căsuțe din lemn, fiecare oferă o priveliște superbă asupra văii Slănicului.

Explorând frumusețile zonei 

Știm că sunteți exploratori, v-am condus aici pentru că stațiunea este plină de atracții și tentații pentru cei mari și cei mici. În afară de puterea apelor tămăduitoare, de relaxarea la Spa și de plimbările lungi prin aerul curat și puternic ozonat, la Slănic Moldova puteți face multă mișcare în aer liber. Rezervația Naturală Nemira te ademenește cu poteci mai mult sau mai puțin bătute, dar există trasee marcate, cu plecare din stațiune, O drumeție recomandată oricui este Traseul celor 300 de scări. Este o atracție “trei în unu”, așa veți putea admira și Cascada și Cheile Slănicului, în timp ce faceți un pic de mișcare. După aceasta, este mai mult ca sigur că nu veți putea refuza tentațiile gastronomiei locale, din care nu lipsesc ciorbele acre, cârnații ușor picanți și plăcintele cu multă brânză. Ce zi delicioasă!

Cabana Vânătorilor din Râșnov

O altă propunere extraordinară care ne testează curiozitatea ne duce la Rășnov. Amplasată strategic pe Valea Glăjariei și păzită cu …cerbicie de masivii Bucegi si Piatra Craiului, Cabana Vânătorilor este pur și simplu ademenitoare. Este (aproape) irezistibil să nu vă faceți rezervare în aceste case de vacanță din lemn, mai ales dacă grupul dvs este un pic mai numeros decât familia standard din statisticile oficiale. Facilități cu care sunt dotate vor fi apreciate de toți, la fel și intimitatea oferită și grădina generoasă. Acest adevărat refugiu de munte mai are un atu în mânecă: este în inima pădurii dar atât de aproape pe obiective turistice de top din țară. Cetatea Râșnov cea imposibil de cucerit, parcul de aventură Dino Park și peștera Valea Cetății sunt câteva dintre atracțiile orașului Rășnov. La o aruncătură de băț se află minunatul Brașov, probabil cel mai frumos oraș din România. Chiar mai aproape e castelul Bran, a cărei faimă “a topit” granițele. 

Pe poteci înalte de munte

Cabana Vînătorului e un colț de rai, unde vei găsi liniște, aer tare curat și relaxare fix atât cât vă doriți. Nu uitați să priviți stelele și cerul care pare mai aproape aici, ai impresia că poți să-l atingi! Lângă un foc de tabără, depănând povești…vânătorești sau nu, vă veți da seama că decizia de a rezerva această casă de vacanță e fost cea mai bună. 

Casa Kokopelli, Băile Felix

Dacă nu ai vizitat Oradea, acum ai ocazia să încerci ceva deosebit! Urbea asta veche și mândră care a renăscut cumva din propria cenușă are un mare potențial turistic. Și nu vorbim doar de istoria veche a burgului și urmele vizibile ale acesteia ci și de arhitectura sa. Stilul Art-Nouveau s-a dezlănțuit aici în forme și culori irezistibile pentru amatorii de armonie și frumos. Palate, parcuri și biserici, muzee și o mândră cetate medievală mențin Oradea pe harta destinațiilor turistice emergente. Și pe bună dreptate!

Răsfăț pentru trup, minte și suflet

Și încă nu am amintit de împrejurimile Oradei, capitol la care e de ajuns să amintesc de Băile Felix și 1 Mai. Băile Felix e vestită pentru climatul blând și apele minerale termale cu proprietăți vindecătoare care îți alină mintea, trupul și sufletul în orice anotimp. Dacă vreți să fiți cât mai aproape de bazinele unde temperatura apei depășește chiar și iarna 40 grade Celsius, faceți rezervare la o casă de vacanță din rețeaua KUB. Intimă și complet dotată cu toate facilitățile moderne, casa Kokopelli are și o terasă de unde puteți privi în doi la stele. E alegerea perfectă pentru un sejur în doi (sau multiplu de doi). Nuferii din Rezervația Naturală vă vor convinge că frumusețea, deși trecătoare, nu piere niciodată din amintirile de suflet.

Sper că v-am convins că, dacă vreți o escapadă din cotidian plină de experiențe de neuitat,demne de reluat, e musai să faceți acum rezervare la casele de vacanță KUB. Vă veți întoarce, cu siguranță, suntem dornici de oaspeți ca voi! 

 

Află primul noutățile Rentakub! Abonează-te la newsletter!
PROCESĂM