Rentakub.com

Atracții turistice și cazări deosebite în zona Bran-Moeciu May 14, 2021

Zona aceasta are mereu lucruri tentante de încercat și noutăți interesante de arătat turiștilor. Bran-Moeciu- Râșnov și împrejurimi sunt mereu surprinzătoare chiar și pentru un împătimit al călătoriilor. 

Atracțiile turistice unice te așteaptă în mijlocul unor peisaje de-a dreptul înălțătoare. Cum am putea numi astfel Masivele Bucegi și Piatra Craiului care stăpânesc, imperturbabile, peisajele desăvârșite în orice anotimp?

Ai ghicit!, te așteaptă aici poteci umbroase de munte, peșteri și sate vechi, pitorești. Traseele montane și de ciclism, zborul cu parapanta sau escalada ademenesc turiștii dornici de mișcare și aventură. 

Liniștea e atât de adâncă și aerul atât de curat încât nu-ți vine să crezi că e adevărat. Între ofertele de cazare la case de vacanță, cabane, bungalouri și vile am găsit cateva mai mult decât tentante. Gata bagajele?

Cazare la case de vacanță, cabane și bungalouri 

Plus că ai oferte de cazare la case de vacanță, pensiuni, cabane și bungalouri la cele mai accesibile prețuri. Dacă îți faci rezervare la o casă de vacanță, cabană sau pensiune de aici ai maxim de intimitate, confort și siguranță. Tot ce trebuie să faci e să vii cu voia bună în bagaje și cu cei dragi alături și te vei asigura de cele mai frumoase amintiri, de povestit peste ani și ani. Nu e ceva de ratat! 

Iată selecția noastră de obiective pentru care merită să alegi zona Bran-Moeciu-Fundata-Râșnov. 

-Castelul Bran

Acesta este cel mai celebru obiectiv turistic din zonă și în top trei cele mai vizitate din țară. Monument istoric şi arhitectonic, construit strategic în Pasul Bran, acest micuț dar solid castel medieval rezistă cu stoicism secolelor mai mult sau mai puțin ostile. Și nu sunt puține! Istoria sa începe cu un document emis în noiembrie 1377 de regele Ludovic I al Ungariei (1342-1382) care le conferă saşilor din Braşov dreptul de a construi un nou castel aici, pe locul unei fortificații mai vechi ridicate probabil de cavalerii teutoni. Cocoțată pe o stâncă, pe ruta comercială și militară care unea (sau, după caz, bloca) provinciile istorice românești, cetatea Bran s-a bucurat de poziția sa strategică. A ajuns sub diverse jurisdicții și stăpâniri, a crescut și s-a întărit în timp, a căzut în paragină…Fortificația medievală avea să devină, în anii 1920, proprietatea Reginei Maria. Aceasta a iubit acest loc, de altfel a locuit aici o perioadă și i-a adus și câteva modificări. 

Astăzi, castelul Bran are noi atracții precum “Tunelul timpului” și “Istoria Spaimelor”, scoase din cufărul cu legende și povești cu succes la public despre Dracula și nu numai. 

-Muzeul Național Bran

Prea puțini observă fosta Casă a Vămii, situată la baza Castelului Bran. Construcția datează de la finele sec. al XIV-lea, când vama s-a mutat la Bran. După retrocedarea castelului Bran, aici s-a organizat Muzeul Vămii, cu obiecte provenind din castel. Dar acum, noul sediu al Muzeului Național Bran este găzduit de imobilul din str. Aurel Stoian nr. 14 din Bran. Exponatele sunt obiectele provenite din colecțiile regale de la castelul Bran-artă decorativă, artă plastică, cărți, arme, etc. Obiecte cu poveste, de suflet, pentru cei cărora le-au aparținut și cu o istorie interesantă pentru cei care au curiozitatea să le privească…

Cum ar fi să te cazezi “la umbra” castelului Bran, să-ți faci rezervare la o casă de vacanță perfectă? Bran 99 este situata în Bran, la 400m de castelul Bran și le propune oaspeților întreaga unitate, respectiv trei camere cu băi proprii, terasă și un living generos, bucătărie complet utilată,si două zone de relaxare. Internetul este și în acest caz gratuit, ca și parcarea. Și nu e singura ofertă de rezervare la pensiuni, cabane sau bungalouri în Bran, o să te convingi. 

-Pârtii de schi 

Indiferent de anotimp, cazarea la pensiunea de munte potrivită îți asigură un sejur complet. Iarna, zona e pregătită cu o serie de pârtii de schi omologate, potrivite în special începătorilor. Pârtia Zănoaga are o lungime de 650 m si o diferenta de nivel de 145m. Pârtia Cheile Grădiștei (Moeciu) are 470 m lungime și o diferență de nivel de 60 m. La mare altitudine e pârtia Fundata, cu o lungime de 267 m și o diferență de nivel de 64 metri. Pârtia Moieciu are o lungime de 570 m, diferență de nivel de 57 m. Avansații au o pârtie dedicată, cea din Fundata. Are o lungime de 300 m și diferențe de nivel de 70 m. Și aceasta este dotată cu teleschi și instalații pentru zăpadă artificială. Să nu uităm de Zănoaga Baby ski, cu cei 700 m lungime și o diferență de nivel de 50 m fiind potrivită pentru cei mai mici schiori.

-Parcul Natural Bucegi

Situat în estul Carpaților Meridionali, cuprinde întreg Masivul Bucegi și are o suprafață de 32 497 ha. Poate nu știai că denumirea sa vine de la “Buciac” sau “Buceci” așa cum apare în denumirile medievale ale sec. al XVI- lea. Acest cuvânt are semnificația de pădure de fag, care acoperea versanții sub 1.000 m. Foarte multe trasee de toate gradele de dificultate sunt disponibile aici, cel către impunătoarea creastă Piatra Craiului fiind una dintre cele mai celebre. Amplasarea geografică şi accesul uşor spre traseele turistice fac din Munţii Bucegi cel mai frecventat masiv muntos din ţară. Și ai de unde alege. Din Moeciu de sus pornesc trasee de drumeții către Vf. Omu și Cabana Padina. Din Bran (satul Poarta) pleacă un traseu dificil către Vf Omu via Valea Gaura – Șaua Hornurilor . 

-Căsuța cu Imagini 

 

Este o expoziție fotografică permanentă despre viața la țară, organizată pe Valea Bângăleasa, nr 148, din Moeciu de Sus. Amenajată într-o căsuță tradițională, e o șansă pentru vizitatori de a ridica vălul timpului și a vedea obiecte antice, de pe vremea străbunicilor. Adăposteste și o expoziție de aparate de fotografiat vechi și o prezentare a modurilor distincte de developare a fotografiilor. Ideea amenajării acestui muzeu inedit îi aparține lui Laurent Juoualt, un artist francez îndrăgostit și el de România. 

 

-Camera bunicii

 

Camera-muzeu, amenajată în casa unei familii din Moeciu de Sus, doreşte să trezească interesul pentru vechea tradiţie a ţesutului la război. Aici poți afla totul despre procesul de transformare a lânii de oaie în caier, apoi în lână de ţesut, diferitele moduri de folosire a lânii, etc. Pereţii sunt împodobiţi cu covoare tradiționale și cu costume specifice din Moeciu de Sus, care se pot proba, la cerere. 

 

-Trasee ecoturistice

În zona Bran-Moieciu sunt amenajate nouă trasee ecoturistice, destul de ușoare, marcate cu omuleți. Pornesc din Moeciu de Sus, Șirnea și Fundata. Unul din traseele mai deosebite este destinat explorării Fundata, comuna situată la cea mai înaltă altitudine din țară. Peisajele sunt la înălțime, aerul e curat, brânza produsă aici are gustul proaspăt al ierbii grase…

-Râșnov și atracțiile sale

Cetatea țărănească Rașnov renaște din cenușa timpului și te întâmpină, imperturbabilă, pe colțul său de stâncă înaltă. Mai jos, Dino Park concurează serios la atenția celor mici interesați de colecția de dinozauri în mărime naturală. Peștera Valea Cetății și câteva centre de echitație sunt alte motive pentru a vizita această destinație din ce în ce mai atrăgătoare.

-Cabana Vânătorilor

Zona este una care te face să apreciezi natura, frumusețea și puterea sa. Dacă vrei să fii aproape de aceasta, e bine să-ți faci acum rezervare la o casă de vacanță deosebită. Îți recomandăm Cabana Vânătorului. Cu un nume sugestiv, Cabana Vânătorilor e ca un colț de rai, un refugiu de vacanță reușită, sigur și confortabil. Amplasată strategic pe Valea Glăjariei și păzită vigilent de masivii Bucegi și Piatra Craiului, Cabana Vânătorilor este un loc pitoresc pentru tine și prietenii tăi. Oferta de cazare la munte e ceva mai departe de ochii lumii și datorită spațiului generos, e ideală pentru grupurile ceva mai numeroase. Facilitățile complete sunt apreciate de toți, la fel și intimitatea oferită și grădina amplă. 

-Zărnești 

Rezervația de Urși Libeartybear din Zărnești ar putea fi singurul motiv pentru a vizita acest orășel de munte. Dar acesta are multe de oferit, cea mai nouă atracție fiind parcul de aventură Wolf Park Adventure Zărnești. Sunt aici patru trasee de dificultate progresivă și șase tiroliene, cu o lungime totală de aprox. 2.000 m. Pentru cei neobosiți, lista tentațiilor este de-a dreptul inepuizabilă. Din Zărnești pleacă multe trasee montane, și de remarcat că drumul către Peștera, unul dintre cele mai frumoase sate din țară, trece pe aici. 

Un loc perfect

Dacă frumusețea locului v-a fermecat pe tine și grupul tău de prieteni dragi, poți să faci rezervare la o casă de vacanță perfectă pentru familiile mai numeroase. Situată la doi km distanță de castelul Bran și la 5 km de cetatea Râșnov într-o zonă retrasă, Casa Paul și Cornel are patru dormitoare, cinci băi, bucătărie și o sufragerie open space. Utilitățile complete, locul de joacă pentru copii și curtea spațioasă fac din această pensiune de munte pe care o poti rezerva un loc perfect pentru o vacanță de vis.

-Trasee turistice în Piatra Craiului

Numărul traseelor turistice cu plecare din Zărnești în Piatra Craiului este impresionant. Este vorba, pe scurt, despre drumețiile de la Cabana Curmătura -Șaua și până la Vârful Ascuțit (marcaj punct roșu), Traseul Zărnești – Cabana Curmătura prin Prapăstiile Zărneștiului,Traseul Zărnești- Poiana Vlădușca-“La Tableț”. Și alte trasee marcate merg către locuri tot mai la înălțime precum Padina Hotarului, sau Vârful Turnu. Poate cel mai celebru este traseul Zârnești -Prăpăstiile Zărneștiului -Zărnești. Începe la Zărnești, urcă la Refugiul Diana, merge către Brâna Caprelor, ajunge la Șaua Padinii, apoi la Cabana Curmătura de unde trece prin Cheile Zărneștilor. Linia de finiș e la Zărnești.

Liniște, aer tare, curat și ozonat și relaxare fix atât vrei să ai. Aici, ești obligat să observi că aerul e mai tare, liniștea mai adâncă, stelele și cerul îți semnalizează mai aproape! Îți vei da seama că decizia de a rezerva o casă de vacanță sau o pensiune în zonă e fost cea mai bună. Vei reveni, desigur!

-Șimon, Predeluț, Peștera și Măgura 

Ai ajuns aici, la poalele munților, într-un loc cum altul nu-i, cu peisaje impresionante și aer tare curat și ozonat! Apărate de munți semeți cu crestele mai mereu înzăpezite și desfășurate pe dealuri și văi, satele Bran, Șimon, Predeluț, și nu în ultimul rând Peștera și Măgura, te farmecă cu frumusețea de necrezut a peisajelor. Despre liniștea adâncă de aici nu pot să spun că rar o mai găsești în altă parte. Plimbă-te pur pe ulițele pietruite ale satelor, minunându-te de pitorescul peisajelor și de cât de aproape de cer te afli. Admiră piscurile semețe și pajiștile care coboară în văi. Trage aer în piept și bucură-te de clipă! Rezervă o cabană de munte, bungalou sau o casă tradițională transformată, simte-te ca acasă. 

Oferte de cazare la case de vacanță

O bună alegere este unul dintre cele trei KUB-uri din Bran Sohodol. Acest mini complex de trei KUBURI UP, cel mai mare model din gamă, este amplasat perfect. Fiecare KUB oferă, de pe coasta sa de deal, priveliști mirifice asupra masivelor Bucegi și Piatra Craiului. Voia bună și distracția vin împreună cu fiecare grup de oaspeți. Te poți convinge că ai luat decizia corectă de cum ai pus piciorul aici. 

Sper că te-am convins că merită să vizitezi Bran-Moeciu-Zărnești și împrejurimile. O destinație accesibilă, aerisită, mai puțin aglomerată și atât de ofertantă. Ai multe opțiuni de cazare la pensiuni de munte sau case de vacanță pentru toate bugetele și posibilități nelimitate pentru petrecerea timpului liber. 

Noi, cei de la rentakub, te așteptăm cu drag să ne treci pragul, convinge-te că suntem mereu bucuroși de oaspeți!

 

UN ENDROIT PARFAIT

Si la beauté des lieux vous a enchanté, vous et votre groupe d'amis, vous pouvez réserver une maison de vacances idéale pour les familles nombreuses. Située à deux km du château de Bran et à 5 km de la forteresse de Rasnov dans une zone isolée, la maison Paul et Cornel dispose de quatre chambres, cinq salles de bains, une cuisine et un salon décloisonné. Des services publics complets, une aire de jeux pour enfants et une cour spacieuse font de cette maison d'hôtes de montagne que vous pouvez réserver comme un endroit parfait pour des vacances de rêve.

-Attractions touristiques à Piatra Craiului

Le nombre de routes touristiques de Zărnești à Piatra Craiului est impressionnant. En bref, il s'agit des randonnées du Chalet Curmătura-Șaua à Vârful Ascuțit (balisage rouge), le sentier Zărnești - Chalet Curmătura à travers les falaises de Zărnești, le sentier Zărnești - Poiana Vlădușca – « La Tableț ». D'autres sentiers balisés vont également vers des endroits de plus en plus hauts comme Padina Hotarului, ou Vârful Turnu. Le plus célèbre est peut-être l'itinéraire Zărnești - les falaises de Zărnești - Zărnești. Il commence à Zărnești, monte au refuge Diana, va à Brâna Caprelor, atteint Șaua Padinii, puis le Chalet Curmătura d'où il passe par Cheile Zărneștilor. La ligne d'arrivée est à Zărnești. 

Le calme, l'air frais, propre et ozoné et la détente sont tout ce que vous voulez. Ici, vous remarquerez forcément que l'air est plus fort, le silence plus profond, les étoiles et le ciel vous font signe de plus près ! Vous vous rendrez compte que la décision de réserver une maison de vacances ou une maison d'hôtes dans la région était la bonne. Vous reviendrez, bien sûr !

-Șimon, Predeluț, Peștera et Măgura 

Vous êtes arrivés ici, au pied des montagnes, dans un endroit pas comme les autres, avec des paysages à couper le souffle et un air pur et ozoné ! Protégés par de hautes et puissantes montagnes aux crêtes enneigées, les villages de Bran, Șimon, Predeluț, et enfin, mais pas des moindres Peștera et Măgura, vous charmeront par l'incroyable beauté de leurs paysages. À propos du silence profond ici, je ne peux pas dire que vous le trouvez rarement ailleurs. Promenez-vous le long des ruelles pavées des villages, en vous émerveillant du paysage pittoresque et de la proximité du paradis. Admirez les hauts sommets et les prairies qui descendent dans les vallées. Respirez profondément et profitez du moment ! Réservez un chalet de montagne, un bungalow ou une maison traditionnelle reconvertie et sentez-vous comme chez vous. 

Offres d'hébergement en maison de vacances

Un bon choix est l'un des trois KUB de Bran Sohodol. Ce mini complexe de trois KUB UP, le plus grand modèle de la gamme, est parfaitement situé. Chaque KUB offre, depuis son flanc de colline, une vue imprenable sur les massifs de Bucegi et Piatra Craiului. La bonne humeur et le plaisir accompagnent chaque groupe d'invités. Vous saurez que vous avez pris la bonne décision dès que vous mettez le pied ici. 

Nous espérons vous avoir convaincu que Bran-Moeciu-Zărnești et ses environs méritent une visite. Une destination accessible, aérée, moins fréquentée et tellement à offrir. Vous avez de nombreuses possibilités d'hébergement dans des chambres d'hôtes de montagne ou des maisons de vacances pour tous les budgets et des possibilités de loisirs infinies. 

Chez Rentakub, nous sommes impatients de vous accueillir, convainquez-vous que nous sommes toujours heureux d'accueillir des invités !

 

Află primul noutățile Rentakub! Abonează-te la newsletter!
PROCESĂM