Rentakub.com

Cazarea la camping .. October 1, 2020

Avantajele și dezavantajele cazării la camping

         Nu știu alții cum sunt și ce-au crezut toată viața lor, dar eu mult timp am crezut că a sta în camping înseamnă a merge cu cortul. Abia târziu, aproape de adolescență, am nimerit într-un loc în care am fost cazați la o căsuță, aflată printre multe alte căsuțe și doar câteva corturi, presărate ici-colo printre căsuțe, iar la intrare scria mare: „CAMPING”. Am înțeles atunci că există și camping pentru căsuțe sau alte tipuri cazare și că de fapt camping-ul este definit în primul rând ca o activitate recreativă care se desfășoară în aer liber, în general pe suprafețe pe care sunt instalate corturi, căsuțe camping, baracamente pentru turiști. 

Turiștii care apelează la camping preferă să părăsească zonele aglomerate, în general urbane, pentru a se bucura de natură, locuind temporar în corturi, căsuțe de tip camping, bungalouri sau rulote. Unii preferă chiar sub cerul liber, atunci când sunt perioade destul de lungi cu vreme favorabilă.

Cu alte cuvinte, campingul este o alternativă mai ieftină a turismului clasic, tradițional, caracterizat prin spațiile special amenajate, care sunt de două feluri:  

 

  • locuri de campare – când sunt prevăzute cu acces liber: în acest caz turiștii dorm în corturile sau rulotele personale, cu care au venit la locul de campare.

 

  • campinguri – când sunt amenajate în scop comercial, iar accesul se face pe baza unei taxe de campare, cazarea turiștilor făcându-se în căsuțe camping, bungalouri, corturi, etc.

 

  

         Mai pe scurt, e alegerea celor care iubesc ieșirile în natură pentru natură, nu în primul rând pentru confortul promis de stelele sau margaretele hotelurilor, vilelor, cabanelor sau pensiunilor. Campingul, chiar dacă e vorba de camping, oferă o mai mare libertate, un sentiment de „fără cravată”, dacă ne este permisă exprimarea.

         In țara noastră, campingul este definit ca fiind o structură de primire turistică care asigură cazarea în corturi, căsuțe camping, rulote sau bungalow-uri, amenajate astfel încât să permită parcarea mijloacelor de transport și pregătirea mesei, ca și oferirea altor servicii specifice acestui tip de unitate de cazare. De exemplu, turiștii care vor beneficia de accesul în căsuțe-camping vor avea de asemenea și accesul asigurat la dușuri și cabine WC, lavoare, parcele de campare nivelate și acoperite cu gazon, acces la apă potabilă, alei interioare asfaltate sau pietruite, terenuri de sport și agrement, spații comerciale, trusă de prim ajutor, cutie poștală, pubele gunoi, împrejmuire și pază pe timp de zi și de noapte, panou cu schema campingului, iluminat public, etc. 

 

 

    Kubine!

Află primul noutățile Rentakub! Abonează-te la newsletter!
PROCESĂM