Rentakub.com

Cazari inedite in Vatra Dornei, Perla Bucovinei April 8, 2021

Un plai de dor la adăpost de lumea tot mai dezlănțuită te răsplătește pentru vizita ta aleasă cu atât de multă liniște și frumusețe încât și-e greu să crezi că e adevărat. 

Natura i-a dat tot ceea ce-i putea oferi: un cadru natural de excepție, peisaje care-ți taie respirația și un aer curat și tare. Despre ospitalitate, cuvintele sunt de prisos, aici, pe plaiuri moldovenești, e la ea acasă! Amplasată în Depresiunea Dornelor, la 802 m altitudine, la confluența Dornei cu Bistrița Aurie, Vatra Dornei are ceva de oferit, în orice anotimp fiecăruia dintre noi, indiferent de vârstă. 

Împărăția apelor bogate

Aici ne aflăm într-o adevărată împărăție cea a apelor minerale, bogate, ar fi păcat să nu profităm de puterea lor benefică. La tratament sau la relaxare la SPA, apele minerale din Vatra Dornei și împrejurimi și-au demonstrat puterea tămăduitoare. Izvoarele cu apă minerală carbogazoasă, cele termale și mofetele naturale sunt în slujba sănătății noastre. De la profilaxie până la tratarea unor afecțiuni cardiace și vasculare, aparatului locomotor, neurologice sau metabolice, apele din Vatra Dornei sunt un dar divin. Apreciată deopotrivă de cei tineri și de cei în floarea vârstei sau trecuți, oferta SPA din Vatra Dornei este și ea generoasă și diversificată. 

Combinația între aerul curat și ozonat, apele miraculoase și peisaje este greu de găsit, oriunde în lume.

Unde te cazezi la Vatra Dornei 

Aici oferta este pe alese, poți opta pentru hotel sau mai bine pentru rezervarea unei cabane de munte sau a unui bungalou. Pe măsura bugetului tău este cazarea la case de vacanță discrete și cochete sau de ce nu, închirierea unei cabane. Și, dacă îți dorești o vacanță împreună cu familia sau prietenii, nu ai niciun motiv să nu rezervi o casă de vacanță. Ai toate utilitățile, spațiu doar pentru voi, intimidate și distracție cât se poate! Gata bagajele?

La Haita Land

Noi îți propunem ceva nou, de-a dreptul extraordinar! Un loc cu un nume interesant și incitant, cu un aspect senzațional. Sunt ca o poveste de dragoste la prima vedere. Un spațiu de cazare ascuns cumva în inima naturii, în pădurea deasă din Rezervația Călimani. Găsești Haita Land după ce treci de pajiștile însorite, atent la frumusețea ireală a peisajului.

Pridvorul, Sihastrul și Cuibul

Aici, te poți caza în cabane de munte cu nume sugestive, inspirate din istoria și tradiția locului. Dacă-ți dorești să fii doar tu și pădurea, cerul și pământul, și desigur, cu cei dragi aproape, alege Pridvorul, Sihastrul sau Cuibul. Arhitectura fiecăreia din aceste case de vacanță unice de rezervat e senzațională. Simți din plin că ți-ai găsit locul aproape de natură! Interioarele cu design minimalist, modern și super-funcțional satisfac cerințele epocii digitalizării. Aici, ești conectat la internet. parcarea, grătarul în curte fiind și ele dotări standard. Și da, ești conectat la natură, greu poți găsi ceva mai apropiat de ea. Priveliștile sunt senzaționale, atmosfera de vis, cei dragi îți sunt alături… Poți să-ți dorești ceva mai mult? Voia bună se încinge la un foc de tabară, cu multe povești spuse la lumina lunii! Ce de amintiri dragi veți avea!

O listă lungă de trasee montane

Vatra Dornei și împrejurimi este despre natură și dorul tău de a fi cât mai aproape de ea. Ai o listă aproape inepuizabilă de obiective turistice pentru care te duci pe cărări mai mult sau mai puțin abrupte de munte. Muntele e stăpân aici, iar Parcul Național Călimani e regele său! E cea mai mare rezervație din Carpații Meridionali, locuri și energii unice dăinuie aici. Pentru cei un pic mai obișnuiți cu traseele montane, drumeția către 12 Apostoli este în topul experiențelor de neratat din vecinătățile Vatra Dornei! Ca sã ajungi la impresionanta Rezervaţie 12 apostoli, poţi alege o serie de trasee, cele mai cunoscute fiind cele din Gura Haitii și din Schitul 12 apostoli. Dacă te încadrezi în categoria celor experimentați, atunci numeroasele trasee montane spre Masivul Călimani, spre Suhard și Rodnei așteaptă să fie bifate.

Trasee mai accesibile

Traseele montane accesibile din Vatra Dornei și vecinătăți sunt de toate gradele de dificultate, dar predomină cele de dificultate medie. Repere mai accesibile sunt Dealul Negru, Runcul Mare și Vârful Oușorul. Mai facil este și drumul către Pietrele Doamnei, o perlă a Munților Rarău. Acestea sunt principala atracție a rezervației naturale Pietrele Doamnei. care se întinde de-a lungul masivului Rarău. Cele două impresionante monumente ale naturii pot fi admirate de aproape după o drumeție lejeră la pas pe un traseu montan de aprox. un kilometru care pornește de la Cabana Rarău. 

Cazinoul din Vatra Dornei

Revenind la Vatra Dornei, sunt de admirat clădirile în culori pastelate care flanchează străduțele strâmte. Au o arhitectură veche care-i dau un pitoresc aer provincial. Se remarcă clădirea primului cazinou oficial din România. Cel numit odinioară Cazinoul Băilor a fost vizitat de personalități cu sânge albastru precum arhiducele Franz Ferdinand și împăratul Franz Joseph al Austriei. Proiectat de un arhitect austriac într-un stil eclectic din care se remarcă stilul renașterii germane, Cazinoul a fost inaugurat pe 1 iulie 1899. Găzduia și o sală de teatru, o bibliotecă, un restaurant, o cofetărie si atrăgea ca un magnet oaspeți cu stare, inclusiv din imperioul austro-ungar. Soarta Cazinoului sa nu a fost pe măsura strălucirii luxului inițial. Actualele lucrări de reabilitate vizează reabilitarea și transformarea clădirii într-un muzeu. 

La pas prin Vatra Dornei

În micuța stațiune montană, toate drumurile duc la Parcul Central și la principalele atracții care zburdă zglobii pe lungile alei, veverițele! Nu departe, pleacă telescaunul care te conduce trei km până în varful Dealului Negru. Odată ajuns la 1.300 m altitudine, ai totul la picioare. Nu s-a terminat cu frumusețea locului: pe măsură ce cobori priveliștea devine și mai impresionantă.

Vacanțe active

Zona este una foarte apreciată și pentru expediții cu bicicleta pe cărări de munte. Nu sunt neaparat de testat dacă nu ai mai încercat acest sport pe două roți, dar încet-încet, o să descoperi că traseele de aici sunt unice. Aventurierii pot testa în zonă alte două experiențe deosebite: raftingul pe râul Bistrița și zborul cu parapanta. Cei care iubesc vacanțele pe patru roți vor aprecia desigur unul dintre cele mai frumoase șosele din România, Transrarăul, linia sa sinuoasă fiind supravegheată îndeaproape de Pietrele Doamnei, 

La schi

Dar Vatra Dornei este și un “pol” al sporturilor albe. Pârtiile sale de schi și de sanie atrag tot mai mulți turiști. În Vatra Dornei sunt patru pârtii de schi: Dealul Negru ( 3.200 m lungime, dificultate medie), Veverița ( 850 m, medie), Parc 1( 900 m, ușoară) și Parc 2 ( 500 m, ușoară). Pleacă din stațiune și au zăpadă o periodă lungă. Oricum, s-ar putea spune că stațiunii nu i-ar strica o iarnă cât mai lungă, sigur pârtiile ar fi mereu pline!

Atracții culturale 

Pasionat de artă și cultură? Ai multe atracții dedicate ție. Localități vechi, precum Ciocănești, Dorna Cândrenilor, Dorna Arini sau Panaci pot concura cu succes la statutul de cele mai frumoase sate din țară. Localnicii țin la tradiții și asta se vede și din arhitectura și picturile care le înfrumusețează locuințele. Din fericire, Țara Dornelor ține la păstrarea tradițiilor sale vechi. Mostre din frumusețea portului popular bucovinean și piese necesare traiului zilnic de odinioară pot fi admirate și la Muzeul Etnografic din Vatra Dornei. 

Biserici în patrimoniul UNESCO

Și alte comori așteaptă să fie descoperite: cele mai importante monumente ale Moldovei medievale sunt concentrate în Bucovina. Cu o istorie, arhitectură și picturi exterioare unice, mănăstirile Voroneț, Humor, Moldovița, Sucevița și Putna sunt parte a patrimoniului mondial UNESCO și repere turistice și spirituale de neocolit în zonă. Nu le ocoli, sigur îți vei dori să le revezi.  Cu o asemenea abundență de atracții, obiective și posibilități de cazare la case de vacanță sau cabane la munte, nu ne mirăm că mulți revin la “Perla Bucovinei”. 

Un loc în care îți dorești să revii

Păzită de munți și îmbrățișată de păduri, binecuvântată cu bogății naturale pentru trup, minte și suflet, Vatra Dornei își merită total supranumele de "Perla Bucovinei". 

Sper că acest colț de rai mai puțin explorat din România ți-a trezit interesul. Ca și bucovinenii, și noi suntem mereu bucuroși de oaspeți și abia așteptăm să-ți demonstrăm aceasta. Poate că acum e momentul pentru tine, ușile sunt mereu deschise, ești primit întotdeauna ca un oaspete drag. 

 

Află primul noutățile Rentakub! Abonează-te la newsletter!
PROCESĂM